vineri, 15 mai 2015

Azil

Lujerele cresc sucite, proiectând corole roșii, așezate pe podele în odăi monumentale, înălțate pe picioare nasuri freamătă-n extazuri, ochi rotiți, cornee albe, pe podele lunecoase se târăsc picioare goale, spânzurate de tavane fire lungi, strălucitoare, pijamale sar spasmodic, cu dungi albe și albastre, pe bătrâni pierduți pe scaune, hohotind în timp ce-n tuburi curg lichide colorate, parfumate - psihogene.

Vâj turbina, tirbușonul, aparatul de dat găuri - țeste goale, ochi, orbite, coridoare lungi și oameni în halate flaușate, tot fugind de colo-colo, animale sfârtecate răsturnate în castroane, paturi pline, paturi goale. Mâini, picioare, suspendate, oxigen și buzunare cu bancnote și batiste și scrisori de trei parale, scrise pe la trei din noapte, cu stilouri vechi, tocite, cu cerneluri colorate, cu cuvinte răsucite, linii groase, căzătoare, încâlcite prin cotloane, pete vaste de grăsime, de salivă și de lacrimi, siluete delicate, decorând sectoare goale din misivele-amoroase, trupeșe și iluzorii, fantezii năucitoare.

Mâini întinse pe pervazuri, scaune goale prin cotloane, ochi închiși și haine vaste, atârnând pe trupuri slabe, luminate prin ferestre cu răcoare și cu umbre, căzând negre pe sub gene, pe sub degete și piele.  

Declamând o poezie trec la vale niște doamne, cu privirile plecate, buze roșii, trupuri grase. Plouă, plouă pe alee, arbori lungi cu frunze ude străjuiesc asfaltul negru, glezne groase șed pe tocuri, apărate de umbrele, ocolind băltoace multe, presărate ici și colo, porți forjate, de doi metri, se deschid spre întuneric.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu